Woda energetyzowana
Jeszcze kilkanaście lat temu, wydawało się, że o wodzie wiemy już wszystko, jednakże dynamiczny rozwój metod pomiarowych, aparatur badawczych i badań naukowców o światowym autorytecie sprawiło, że wcześniejszą wiedzę należy zweryfikować i zdecydowanie uaktualnić. Dotychczas większość uznawała, że najważniejszy jest skład chemiczny wody. Tymczasem o wiele istotniejsza okazuje się być jej struktura. Wskazują na to liczne badania naukowe i wieloletnie obserwacje, poparte stosowną dokumentacją. W tym wpisie dowiecie się jak prostym, domowym sposobem, poprawić jakość wody, którą spożywacie na co dzień, tak aby zarówno jej struktura jak i skład chemiczny były dla was korzystne.
Czy woda ma strukturę? Czy posiada swoją pamięć?
Profesor Wolfgang Ludwig, fizyk i doradca Światowej Fundacji Badań w Los Angeles, zaobserwował, że woda posiada zdolność do przechowywania informacji na odpowiedniej częstotliwości oraz przekazywania jej innym układom, w tym także organizmom żywym. Jego badania wykazały, że nawet po oczyszczeniu skażona woda nadal zachowuje odpowiadające im elektromagnetyczne drgania, mimo usunięcia szkodliwych substancji chemicznych, bakterii i wirusów. W konsekwencji, po tradycyjnym procesie oczyszczania woda nadal zawiera sygnały, które mogą być szkodliwe dla człowieka w zależności od długości fali.
Już w 1988 roku, francuski immunolog dr Jacques Benveniste zajmował się badaniem nad pamięcią wody. Zagadnieniem tym zajmowali się także rosyjscy naukowcy. Profesor Stanisław Zenin obronił pracę habilitacyjną w powyższym temacie, w Instytucie Medyczno – Biologicznym Rosyjskiej Akademii Nauk. Badali ją także austriaccy badacze: Wiktor Schauberger i Johannn Grander. Wiele badań doświadczalnych na temat pamięci wody przeprowadził pochodzący z Japonii dr Masaru Emoto. Według jego badań woda posiada pamięć nie tylko do substancji w niej wcześniej zawartych, ale także emocji i innych oddziaływań tych pozytywnych jak i negatywnych. W Polsce ukazało się kilka jego książek na ten temat m.in. „Tajemnice wody i jej wpływ na człowieka i naszą planetę”, „Woda. Obraz energii życia”, „Uzdrawiająca siła wody”. Więcej na temat samej struktury wody pisałem w innym artykule, serdecznie zapraszam do przeczytania. Link poniżej.
Właściwości wody energetyzowanej minerałami
Żywa, strukturyzowana woda zdecydowanie różni się od wody, którą pozyskacie z kranu czy plastikowych butelek. Stosowanie odpowiednich minerałów w wodzie, którą pijemy, niesie za sobą wiele korzyści. Woda jest wysoce wrażliwa na każdy minerał w niej, jest medium informacyjnym oraz homeopatycznym. „Energetyczna” woda nadaje komórkom brzmienie częstotliwościami ustrukturyzowanej wody, całemu organizmowi, jego narządom i tkankom. Stymuluje odnowę komórkową, wypełnia je energią, przeciwdziała starzeniu. Minerały te rezonują w zgodzie z biologiczną strukturą organizmu, przyczyniając się do akumulacji i dystrybucji energii we wszystkich jego komórkach. Woda taka posiada poprawioną strukturę, co już oddziałuje na nas bardzo pozytywnie, ale możemy ją także wzbogacić o zawartość minerałów, oczyścić, a przy okazji poprawić jej smak.
Odkąd stosuję wodę strukturyzowaną odczułem szereg zmian. Poczynając od samego smaku wody, która jest „delikatniejsza”, poprzez lepszy sen i samopoczucie (zniknęły bóle głowy) trzeźwiejszy umysł bez mgły mózgowej, kończywszy na lepszym nawodnieniu. Od dobrych 2 lat badam dość dokładnie skład swojego ciała, od nawodnienia, po zawartość tkanki mięśniowej, tłuszczowej, białka etc. Mimo zmiany sposobu życia i przejścia na picie wody każdego dnia, w ilości ok. 2,5 l, parametr nawodnienia organizmu, praktycznie nie ulegał żadnej zmianie i utrzymywał się na niewystarczającym poziomie ok. 48%, przez dobre półtora roku. Stosuje wodę strukturyzowaną dosłownie kilka miesięcy i poziom nawodnienia mojego organizmu wzrósł do 54%, tak więc jest to spora zmiana, w bardzo krótkim czasie!
Biorą pod uwagę prosty sposób w jaki można uzyskać taką wodę, żałuję że nie trafiłem na te informacje dużo wcześniej. Ale od początku, jak prostym sposobem i małym kosztem uzyskać taką wodę w domu?
Przepis na wodę strukturalną
Osobiście używam trzech minerałów, mających duży wpływ na wodę, która spożywam na co dzień. Są to:
- kryształ górski
- szungit (można stosować zwykły, osobiście używam szlachetnego)
- krzemień czarny
Oprócz minerałów stosuje także Pierścień Tensorowy Stwórcy. Jest kilka pierścieni, które nadają się do strukturyzowania wody, przywracają ją do naturalnego stanu krystalicznego i zwiększają jej wibracje. Czym są pierścienie tensorowe i dlaczego warto je stosować, opisuję w dalszej części artykułu.
Wodę taką powinno się strukturyzować w szklanym, ceramicznym lub glinianym naczyniu. Na zdjęciu dla celów estetycznych, słój jest zakręcony wieczkiem, natomiast nie powinno się go zamykać, po to aby szkodliwe substancje mogły się ulotnić podczas procesu oczyszczania wody.
Osobiście stosuję 4 litrowy słój z kranikiem, umieszczony na stojaku, co znacznie ułatwia „produkcję” wody i jej nalewanie. Do słoja z minerałami zawsze nalewam wodę wcześniej juz przefiltrowaną, w dzbanku z filtrem węglowym, aby wstępnie ją oczyścić z chloru, metali i innych zanieczyszczeń wodociągowych.
Jakie proporcje minerałów stosować?
Przyjmuje się na 3-5 litrów wody:
- 200-300g szungitu zwykłego, lub 50 g szungitu szlachetnego
- 200 g kryształu górskiego/kwarcu mlecznego
- 100 g krzemienia czarnego
Początkowo należy umyć/przepłukać dokładnie wszystkie kamienie 3 do 4 razy. Umieszamy je w naczyniu, następnie zalewamy przefiltrowaną wodą i w początkowej fazie zostawiamy na 3 dni. Warto taką wodę w słoneczny dzień umieścić na 2-3 godziny w porannym słońcu.
Po 3 dniach można spożywać wodę. Przyjmować 3-4 szklanki dziennie, małymi porcjami kilka razy w ciągu dnia. W miarę jak wody ubywa, można do niej dolać więcej przefiltrowanej i nie trzeba już odczekiwać 3 dni. Wystarczy dolać przefiltrowaną wodę na noc i pozostawić na 8-10 godzin. Ważne, żeby nie pić wody z dna, ponieważ uwalniające związki krzemu, mają zdolność tworzenia koloidów, które przyciągają i wiążą zanieczyszczenia, a te opadają na dno naczynia. Ważne, aby co 10 – 14 dni wyjąć i dokładnie przepłukać wszystkie minerały i umyć samo naczynie.
Kryształ górski nie traci swoich właściwości, natomiast krzemień i szungit wymagają wymiany po kilku miesiącach. Mieszanka tych trzech minerałów jest najskuteczniejszym domowym sposobem oczyszczania wody do picia. Harmonia tych minerałów, pozwala ujawnić ich wyjątkowe właściwości i pozwala jej odzyskać pierwotną energię. Taka mieszanka aktywnie wpływa na strukturę wody, a ta dostarcza naszym komórkom składniki odżywcze oraz tlen. Oczyszcza ją z odpadów i daje nam przypływ życiowej energii.
Wodę energetyzowaną można stosować także do celów kosmetycznych. Spowalnia ona starzenie komórek, uelastycznia skórę i pomaga wymyć z niej zanieczyszczenia, dlatego warto dodawać ją do maseczek, toników czy środków oczyszczających twarz, szyję, dekolt.
Kryształ górski, woda kwarcowa
Kryształ górski jest minerałem znanym od wieków. Cenili go średniowieczni mędrcy i lekarze, ale nawet teraz prowadzone są nad nim badania, z racji jego niesamowitych właściwości i zdolności piezoelektrycznych. Kryształami górskimi fascynował się także Nikola Tesla, a wielu z was, słyszało zapewne o kryształowych czaszkach, które do dziś pozostają ogromną tajemnicą. Jest on szczególną odmianą kwarcu o przeźroczystej formie. W języku greckim oznacza „lód”, co ma swoją podstawę w wyjątkowej, uporządkowanej strukturze tego minerału. Ta harmoniczna struktura ma niesamowity wpływ na właściwości wody, która ma kontakt z tym kryształem. Nie tylko uporządkowuje on strukturę wody, zwiększając jej przyswajalność przez organizm, ale także oczyszcza ją i nadaje inne prozdrowotne właściwości.
Wodę kwarcową uzyskujemy przez kontakt wody z kryształem górskim. Kwarc posiada wysokie działanie oczyszczające i porządkujące swoje otoczenie, co ma wpływ nie tylko na wodę, ale w tym przypadku skupimy się właśnie na niej. Jak wcześniej wspomniałem, woda jest bardzo podatna na wpływ otoczenia, tak więc w połączeniu z kryształem górskim, ten strukturyzuje jej cząsteczki, nadając jej specjalne właściwości. Woda kwarcowa posiada strukturę zbliżoną do wody pierwotnej, czyli takiej pochodzącej np. z górskiego strumienia czy lodowców.
Pijąc ją codziennie, wzmocnicie swoje komórki, poprawicie nawilżenie ciała, a z racji swojej struktury zwiększa ona przyswajalność rozpuszczanych w niej związków, takich jak np. suplementów mineralnych, ziołowych czy witaminowych.
Kryształ górski pomaga także w eliminacji z wody wielu szkodliwych zanieczyszczeń m.in. związków aluminium i żelaza, azotanów, dioksyn, pestycydów i metali ciężkich, a także zanieczyszczeń organicznych, takich jak pasożyty, pierwotniaki, bakterie, glony czy grzyby.
Podczas kontaktu kryształu górskiego z wodą dochodzi do uwalniania wolnych cząsteczek wodoru. Te aktywne jony wykazują silne właściwości przeciwutleniające w organizmie człowieka. Ich działanie polega na neutralizacji wolnych rodników, które są jedną z przyczyn rozwoju wielu chorób oraz procesu starzenia się organizmu.
Właściwości wody kwarcowej:
- Działa odmładzająco poprzez stymulację regeneracji komórek.
- Zmniejsza bóle głowy oraz migreny
- Poprawia stan skóry poprzez odpowiednie nawilżanie i ujędrnianie.
- Skutecznie nawadnia i wspomaga oczyszczanie z toksyn.
- Przynosi ulgę przy stanach zapalnych czy zmianach skórnych
- Ułatwia pracę układu nerwowego, a tym samym polepsza samopoczucie.
- Wzmacnia pamięć i koncentrację.
- Przyśpiesza metabolizm i usprawnia pracę jelit.
- Uelastycznia naczynia krwionośne, stawy i mięśnie.
- Wzmacnia naczynia krwionośne i serce, poprawia krążenie krwi.
- Dostarcza niezbędnych organizmowi pierwiastków.
- Ułatwia wchłanianie składników odżywczych.
- Podwyższa poziom energii i naturalnie pobudza.
Jak widać, picie wody z kryształem górskim przynosi nam wiele korzyści, a to dopiero pierwszy składnik naszej wody energetyzowanej.
Szungit jako prawdziwy i naturalny filtr do wody
Szungit jest niezwykłym minerałem, który wydobywa się tylko w jednym miejscu na Świecie. Jego złoża znajdują się w północno zachodniej Rosji, na północy Karelii w pobliżu jeziora Onega, gdzie nie doszło do uprzemysłowienia, a flora i fauna pozostały nietknięte. Jest on tam znany od 300 lat, a dopiero w 1992 r. dowiedziono jakie wartości zdrowotne posiada. Wiek minerału według specjalistów, szacuje się na dwa miliony lat.
Jest on rodzaje bezpostaciowego węgla o najwyższej zawartości pierwiastka węgla (do 99% masy). Zawiera on węgiel podobny do fulerenu C60. Fulereny to cząsteczki węgla tworzące zamkniętą kulę węgla. Na Ziemi, fulereny w naturalnej swojej formie występują jedynie w szungicie. Naukowcy nazywają je „matrycami życia”, a za ich odkrycie w 1996 r. Robert Curl Jr, Harold Kroto i Richard Smalley, otrzymali Nagrodę Nobla. Fuleren jest niesamowitą cząsteczką, która harmonijnie łączy próżnię i materię – dwa fundamenty wszechświata.
Same Fulereny harmonizują i strukturyzują wodę, dzięki czemu zaczyna ona oddziaływać na chore komórki organizmu, przywracając je do zdrowego stanu. Struktura wody szungitowej nie tylko pomaga pozbyć się wielu chorób, ale także odmładza ciało.
Ustalono, że szungit jest jedną z najskuteczniejszych substancji do oczyszczania wody wodociągowej z substancji chloro-organicznych i ma silne właściwości bakteriobójcze.
Ponownie, dzięki fulerenom, woda nasycona szungitem, według naukowców, jest silnym przeciwutleniaczem. To znaczy eliminuje przyczynę raka w organizmie człowieka – wolne rodniki. Inną właściwością występującą w wyniku kontaktu szungitu z wodą jest działanie przeciwhistaminowe. Ciekawy wynik uzyskali ukraińscy naukowcy. Odkryli oni wysoką skuteczność stosowania roztworów fulerenów do zwalczania tworzenia się skrzepów w naczyniach krwionośnych. Jest to ważne, na przykład, w leczeniu udarów, zakrzepów itp.
Szungit występuje w formie kruchego matowego węgla (zawartość C60 = 50-70%) oraz szungit szlachetny w formie błyszczącego węgla, podobnego do grafitu (zawartość C60 = 94-98%). Ten drugi zawiera więcej fulerenów, ale jego występowanie jest bardzo rzadkie, jest to ok. 1% całego wydobywanego szungitu. Oba rodzaje uzdatniają wodę, ale szungit szlachetny (szungit typu I) zrobi to dużo szybciej i bezpieczniej, natomiast jest droższy od swojej zwykłej formy. Szungit typu II, czarny ma mniej cząsteczek węgla i może przekazywać do wody niepożądane metale ciężkie, dlatego właśnie zaleca się stosowanie szungitu szlachetnego.
Szungit zwykły należy wymieniać po ok. 3 miesiącach uzdatniania wody, natomiast szungit szlachetny starcza na 12-24 miesięcy filtrowania, dlatego widać od razu, że warto zainwestować w jego szlachetniejszą formę.
Działa na zasadzie filtra do wody usuwając z niej według różnych źródeł aż 95% różnych zanieczyszczeń. Głównie usuwa metale ciężkie i żelazo koloidalne, a także potrafi neutralizować produkty ropopochodne, metale ciężkie, pestycydy fenole, dioksyny, związki chloru, fluor, radionuklidy oraz nitryty. Usuwa bakterie chorobotwórcze i inne drobnoustroje. Dodatkowo działa przeciwutleniająco. Szungit do filtrowania wody powoduje, iż zyskuje ona dość specyficzny źródlany smak, przejrzystość oraz uaktywniają się w niej mikro i makroelementy, których szungit zawiera ponad 20.
Właściwości wody szungitowej:
- Oczyszcza i strukturyzuje wodę (w tym wodę w naszym organizmie).
- Działa bakteriobójczo.
- Nasyca ją pierwiastkami w optymalnych ilościach.
- Ma działanie przeciwzapalne i przeciwhistaminowe.
- Jest bardzo silnym antyoksydantem.
- Odmładza organizm na płaszczyźnie komórkowej, witalnej.
- Jest silnym przeciwutleniaczem (eliminuje przyczynę raka) Szacuje się, że działanie przeciwutleniające fulerenu, jest 1000 razy silniejsze niż np. witaminy E.
- Zwiększa odporność na stres.
- Poprawia wzrost warzyw i owoców.
Zdaniem naukowców woda ta, może być wykorzystywana do zapobiegania i przy leczeniu następujących dolegliwości:
- niedokrwistość
- alergie
- niestrawności, zapalenia żołądka
- choroby nerek
- chorobach sercowo-naczyniowych
- choroby wątroby i pęcherzyka żółciowego
- choroby trzustki
- astma oskrzelowa
- przy osłabieniu odporności, przeziębieniach
- oparzenia
- zespół przewlekłego zmęczenia
- choroba kamieni żółciowych
Ten czarny kamień stworzony przez naturę, posiada niesamowite właściwości i naprawdę warto się zainteresować jego stosowaniem, nie tylko w procesie uzdatniania wody. Specjalista od szungitu, Dmitrij Rogow twierdzi, że zabiera on organizmowi to, co go obciąża i wypełnia go tym, czego potrzebuje.
Czarny Krzemień - woda krzemionkowa
Krzemień jest minerałem na bazie dwutlenku krzemu SiO2. Działanie krzemienia jest niezwykłe, ponieważ tworzy on z wodą specjalne twory, zwane koloidami, które absorbują zanieczyszczenia i obcą mikroflorę z otoczenia. Badania wykazują, że kontakt czarnego krzemienia z wodą zmienia jej właściwości. Dzięki homeopatycznym dawkom krzemu, które do niej przenikają, woda zyskuje alkaliczny odczyn. Dodatkowo, w wyniku tego procesu, tworzą się struktury składające się z molekularnych jonów tlenu, wokół których skupiają się molekuły wody o parametrach znacznie różniących się od molekuł w zwykłej wodzie. Te struktury tworzą silne wiązania z innymi elementami chemicznymi.
Woda krzemowa samoistnie się oczyszcza, ponieważ szkodliwe substancje wytrącają się i osadzają na dnie, co sprawia, że staje się ona wyraźnie czysta i przyjemna w smaku. Ponadto taka woda posiada wiele innych korzystnych właściwości zdrowotnych. Jest ona skuteczna w zabijaniu mikroorganizmów, ograniczając rozwój bakterii odpowiedzialnych za gnicie i fermentację. Dodatkowo woda krzemowa mocno wiąże metale ciężkie, substancje radioaktywne oraz inne szkodliwe związki, co pozwala na ich wydalenie z organizmu. Krzemień od wieków był stosowany do polepszania jakości wody. Nasi przodkowie zdawali sobie sprawę z jego dobroczynnych właściwości, dlatego też często pokrywali nim dno studni.
Krzem występuje także w glebie i to dzięki niemu staje się ona płodna. Dlaczego? Krzem umożliwia glebie akumulowanie energii Słońca i przekazywanie jej roślinom. I najważniejsze, krzem jest pierwiastkiem bardzo ważnym dla prawidłowego działania naszych ludzkich organizmów – zapewnia elastyczność ścianek naczyń krwionośnych i odpowiada za komunikację z mózgiem dotyczącą rozszerzania i zwężania naczyń. Największą koncentrację krzemu w ludzkim organizmie zaobserwowano we włosach i paznokciach. Krzem wchodzi też w skład kolagenu – podstawowego białka tkanki łącznej. Jego główna rola to udział w reakcji chemicznej spajającej oddzielne włókna kolagenu i elastyny, co zapewnia tkance łącznej wytrzymałość i sprężystość.
Według badań krzem wpływa regulująco na przemianę materii oraz uczestniczy w metabolizmie wapnia, chloru, fluoru, sodu, siarki, aluminium, cynku i wielu, wielu innych pierwiastków. Około 70 pierwiastków nie jest przez nas przyswajanych, jeśli w organizmie brakuje krzemu.
Zapotrzebowanie na krzem
Nasze dzienne minimalne zapotrzebowanie na ten niezwykle ważny pierwiastek to ok. 20-30 mg. Taka dawka jest niezbędna do normalnej aktywności życiowej, wzrostu i rozwoju organizmu ludzkiego. Niestety przy spożywaniu wysoko przetworzonej żywności, w ciągu doby dostarczamy naszemu organizmowi z jedzeniem i wodą, ok. 3,5 mg krzemu. Dla porównania w krajach takich jak Indie czy Chiny gdzie dieta jest oparta w dużej mierze na nieprzetworzonych produktach roślinnych, dobowe spożycie krzemu ocenia się na 140–200 mg na dobę. Większość populacji w krajach rozwiniętych (w tym w Polsce) cierpi na niedobory krzemu i związane z tym konsekwencje zdrowotne. Można to w prosty sposób zmienić, pijąc wodę krzemową.
Niedobór krzemu w naszym organizmie
Wraz ze spadkiem poziomu krzemu, równowaga dostaw energii i nasz metabolizm zostaje zaburzony . Procesy życiowe zanikają i mogą pojawiać się takie dolegliwości jak:
- Niska odporność organizmu.
- Kamice (nerkowe, żółciowe).
- Choroby sercowo-naczyniowe.
- Choroby związane z osłabieniem układu immunologicznego.
- Osteomalacja (rozmiękania kości), ból stawów.
- Przyspieszone zużywanie się chrząstek stawowych.
- Zapalenia skóry, szybsze starzenie się skóry.
- Choroby oczu, zębów, paznokci, włosów (nadmierne wypadanie).
- Osłabia się gojenie ran oraz zrastanie kości.
- Zwiększa się drażliwość.
- Zaburzenia metaboliczne (insulinooporność, cukrzyca).
Najprostszym sposobem na uzupełnienie krzemu w naszym organizmie, jest picie wody krzemowej, która wchodzi w skład omawianej wody energetyzowanej.
Właściwości wody krzemowej
Wodę krzemową można stosować zarówno przez jej spożywanie, ale także poprzez stosowanie zewnętrzne. Jakie właściwości przypisuje się obu zastosowaniom?
Spożywanie wody krzemowej:
- Powoduje ogólny przypływ energii.
- Wzmacnia system odpornościowy, we krwi rośnie liczba limfocytów T i B.
- Poprawia stan osób cierpiących na schorzenia wątroby, wspomaga wydzielanie żółci.
- Przyspiesza gojenie się oparzeń, skaleczeń, stłuczeń i owrzodzeń.
- Pomaga w rozstroju żołądka, łagodzi procesy zapalne w układzie trawiennym.
- Obniża poziom cukru we krwi (dla diabetyków).
- Normalizuje stan osób cierpiących na nadciśnienie.
- Obniża poziom cholesterolu we krwi.
- Poprawia przemianę materii, dla skłonnych do nadwagi.
- Wpływa korzystnie na zwyrodnienia stawów, osteoporozę, po operacjach kostnych.
Woda krzemowa w zastosowaniu zewnętrznym:
- Leczenie anginy (płukanie gardła).
- Płukanie przy wirusowych schorzeniach jamy ustnej, zapalenia dziąseł.
- Zapalenie spojówek, swędzenie, pieczenie oczu, alergia.
- W leczeniu alergii, czyraków, zapalenia skóry.
- W schorzeniach skóry, opryszczka, półpasiec, różyczka.
- Do złagodzenia podrażnień po goleniu.
- Płukanie włosów – wzmacnia cebulki.
- Długo gojące się rany, odleżyny, oparzenia, czyraki (okłady).
- Paradontoza – nie tworzy się osad z kamienia.
Kiedy mamy już nasz energetyzujący zestaw minerałów omówiony, pozostał nam ostatni element układanki – pierścień tensorowy. Jak można zauważyć już bez niego, nasza woda jest już wspaniale „doładowana”, ale możemy jeszcze bardziej wzmocnić jej zdrowotne działanie.
Pierścien tensorowy
Aby wskazać zalety strukturyzowania wody za pomocą pierścieni tensorowych, należy wiedzieć, czym są owe pierścienie i jaka jest zasada ich działania. Postaram się w skrócie przybliżyć temat, natomiast planuje dla was przygotować osobny, obszerny artykuł na ten temat.
Tematyka związana z polem torsyjnym to wyjątkowo szeroki obszar badawczy. Należy jednocześnie podkreślić, że zarówno pole torsyjne, jak i również pierścienie tensorowe, nie zostały jeszcze należycie przebadane przez konwencjonalną naukę czy medycynę. Niemniej jednak odkryto wiele ich właściwości, które możemy wykorzystywać na co dzień do uśmierzania bólu kręgosłupa, głowy, kości, usuwania stanów zapalnych, przywracania prawidłowego ciśnienia krwi, gojeniu ran, oparzeń, podnoszenia naszej wibracji, czy właśnie do uzdatniania wody.
Czym jest pierścień tensorowy?
Jest on specyficznym prawoskrętnym zwojem jednego pręta, złożonego na pół (zazwyczaj jest on wykonany z miedzi, która jest doskonałym przewodnikiem) o określonej długości, wyrażanej w kubitach. W zależności od długości materiału uzyskuje się różne częstotliwości fal tensorowych. Po skręceniu druta, jego końce są ze sobą lutowane, tworząc tym samym zwinięty pierścień w zamkniętej pętli. Po połączeniu okręgu, w obrębie jego średnicy, powstaje tzw. pole tensorowe, co udało się nawet sfotografować naukowcom za pomocą urządzenia GDV (gas discharge visualisation)
Obecna technika wykonywania pierścieni tensorowych, została opracowana w latach 90, przez nieżyjącego już Slima Spurlinga, znanego geo-różdżkarza. W Polsce jest dostępna książka „Wszechświat Slima Spurlinga”, w której zostały opisane eksperymenty związane z polami torsyjnymi i samymi pierścieniami. Jeżeli chcielibyście zagłębić się w temat, na pewno warto zacząć od jej przeczytania. Badacz opracował urządzenie o nazwie „Slim Spurling Tool”, które służyło do tworzenia wirów toroidalnych o częstotliwości 144 MHz. Wir ten ma ogromny wpływ na wodę i organizmy żywe. Urządzenie wykorzystywało zasady świętej geometrii, która opiera się na teorii wykorzystywania mocy duchowej, z określonych kształtów geometrycznych.
Wytwarzanie pola w obrębie pierścienia
Pole energetyczne Pierścienia rozchodzi się z obu stron miedzianego kręgu w obu kierunkach jak niewidzialna wiązka światła. Ta wiązka utrzymuje i przekazuje sygnatury o wyższej częstotliwości światła, które są dostępne dla każdego, kto trzyma urządzenie. Generowana częstotliwość tworzy kolumnę energii, która wpływa na wszystko, co znajduje się w promieniu lub po obu stronach pierścienia. Z pola tensorowego wylewa się wzmocniona energia, a jej pole może rozciągać się nawet do kilku stóp w obu kierunkach. Pole przyjmuje formę podobną do donuta. Materiał, z jakiego jest wykonany pierścień, grubość zastosowanego drutu i średnica zapętlonego pierścienia, są bez wątpienia kluczowymi czynnikami jeśli chodzi o jego moc i zasięg.
Wykorzystanie pierścienia do strukturyzacji wody
Pierścienie tensorowe posiadają moc uzdatniania wody na podstawie tworzonych przez nie wirów energii. Ich pole energetyczne ma zdolność organizowania i porządkowania struktury molekularnej materiału organicznego, w tym wody umieszczonej w jego polu, czy wody w składzie komórkowym naszego ciała. Im dłużej woda umieszczona jest wewnątrz kolumny energii pola tensorowego, tym bardziej jej struktura staje się zorganizowana i wyrafinowana. Jednym ze sposobów, w jaki pierścienie tensorowe zwiększają energię wody, jest oddziaływanie paramagnetyzmu.
Według Phillipa Callahana eksperta od paramagnetyzmu, pierścienie tensorowe wykazują wartość paramagnetyczną wielokrotnie większą niż wszystko, co kiedykolwiek testowano. Według Callahana paramagnetyzm wzmacnia rezonans Ziemi. Może również spowodować, że niektóre pierwiastki w wodzie wirują do ich wysokiego stanu wirowania, zwanego ormus (Orbitally-Rearanged Monoatomic Elements). Może to mieć wpływ na strukturę molekularną wody i ogólną energię wody.
Woda energetyzowana w codziennym użytkowaniu
Jak można zauważyć, zastosowanie powyższych wskazówek, pomaga wzmocnić MOC i właściwości wody, którą spożywamy na co dzień. Bardzo ważne jest, aby pamiętać że jeśli jesteście chorzy na coś przewlekle i bierzecie leki, to w żaden sposób taka woda nie może ich zastąpić, natomiast na pewno może wzmocnić wasz organizm, dostarczyć niezbędnych składników, podnieść wibracje waszych komórek i poprawić ogólne samopoczucie.
Obecnie nie wyobrażam już sobie życia bez takiej wody! Po przyzwyczajeniu się do niej, pijąc inną wodę czy to butelkowaną, czy chociażby taką w zwykły sposób przefiltrowaną przez jeden z popularnych dzbanków, zdecydowanie poczujecie różnicę i sami będziecie wiedzieć, która woda jest korzystniejsza dla waszego organizmu. Martwa woda, zamknięta w plastikowych butelkach nagle ma szorstki i chemiczny smak, a to czy o czymś to świadczy, zostawiam już Wam, czytelnikom.